OM KURSET

Et kursus, som klæder jer på til at arbejde systematisk og målrettet med vaner i det professionelle arbejde.

Kan udbydes som hhv. en teoretisk og praksisdel

Jeg har været på mange kurser og dette lå absolut i top. Det at du krydrede faglighed med humor, skabte fra starten en rigtig god stemning i lokalet, og det var uden tvivl med til at skabe et trygt rum.

Din oplægsform fangede mig fra starten, og holdt mig opmærksom på det faglige hele dagen, da det samtidig var underholdende. Jeg lærte meget om at været meget konkret og specifik i arbejdet med klienten. TAK for et meget inspirerende, underholdende, og ikke mindst lærerrigt kursus!

Lotte Kjærhus, Psykolog

Hvis du er læge, behandler eller terapeut og arbejder med klienter eller patienter som gerne vil forandre deres vaner, har du måske oplevet at du mangler redskaberne til at arbejde præcist og effektivt med vaner.

Genvej: Book kurset til dine medarbejdere og bliv bedre til at arbejde med vaner

Vanevejlederkurset er skræddersyet til dig, der der hjælper andre og gerne vil være bedre til at arbejde direkte og konkret med vaner. Kurset klæder dig på med en teoretisk basis, så du forstår vanerne bedre . Og den giver dig nogle solide metoder til at have en fokuseret samtale om vaner og at skabe vaneforløb med fremdrift for dig og dine klienter.

Kurser baserer sig på en ny måde at arbejde med vaner på, som ikke kun beskæftiger sig med selve vaneadfærden, men går ind og arbejder målrettet med de følelser som knytter sig til vanen – og de strategier som klienten bruger til at håndtere sine vaner med.

Nogle bulletpoints om kurset:

  • Kurset handler ikke kun om at at arbejde med en specifik vane, men om at ændre klientens strategier for at håndtere vaner i det hele taget.
  • Metoden handler altså også om psyko-edukation – at uddanne klienten i sine egne følelser og reaktioner.
  • Kurser lærer dig at føre en målrettet og fokuseret samtale om vanerne og at lære at genkende og forstå de følelser og tanker der optræder hos klienten.
  • Kurset handler om at du, som behandler, får et simpelt “teoretisk framework”, som lærer dig at fokusere de rigtige steder og spørge om det rigtige.
  • Kurset arbejder på et fænomenologisk plan – det betyder at vi lærer at fokusere på det, der kan opleves og mærkes.
  • Kurset bygger ikke på traditionelle vanemodeller der handler om “belønning” og “dopamin”, da de ikke kan bruges til meget i praksis.
  • Metoden bygger ikke på at klienten skal lave regler og forbud for sig selv – men på at klienten skal forstå sig selv klart nok til at kunne løfte ansvaret for egne handlinger.
  • Kurset og metoden handler om at skabe vanebevidsthed og lære klienten at håndtere følelserne i kroppen og opmærksomhed, når vanerne trækker. På den måde bliver klienterne bedre til at håndtere fremtidige vaner også.

Læs om modulerne her.

Kontakt mig for at høre mere